Red Class Wood

Wat is red class wood?

Red class wood is een van de houtsoorten die het meeste gebruikt wordt om mee buiten te werken. Doordat red class wood gemaakt is van een gecertificeerde naaldhoutsoort, en op een speciale manier behandeld is, is red class tuinhout dan ook een van de meest duurzame houtsoorten die u kan vinden.

De voordelen van red class wood

Red class wood, de naam zegt het zelf, heeft een mooie en natuurlijke rode, roestachtige kleur. Doordat deze houtsoort zo duurzaam is, wordt de kleur ook wel tot vier maal langer behouden dan bij bijvoorbeeld Douglas hout. Douglas hout verkleurt nu eenmaal snel, daar kunnen we niet omheen, en net om die reden is red class wood ontwikkeld. Door het speciale proces kan u dus de langer behouden kleur worden gegarandeerd. U kunt dus zeggen dat red class wood het duurzame alternatief is voor douglashout.

De kleur is niet het enige dat beter behouden blijft door het proces dat red class wood tuinhout ondergaat. Ook de staat van het hout blijft langer en beter behouden. Natuurlijk is het wel belangrijk dat het hout van tijd tot tijd de juiste behandeling krijgt. Red class wood tuinhout kan worden gebruikt voor al uw bouwwerken, maar wanneer het niet in contact komt met de grond, en u bijvoorbeeld red class wood gebruikt voor uw carport of overkapping, gaat de houtsoort zelfs nog langer mee. Voor gebruik in de grond kunt u beter hardhout gebruiken, of kiezen voor de juiste tuinpalen.

Een uitstekend alternatief

Red class wood is eigenlijk bedacht als alternatief voor douglas hout. Douglas hout is steeds moeilijker verkrijgbaar. Red class wood is dat niet. Een groot voordeel van red class wood is dus dat het uitstekend verkrijgbaar is. Daarbij heeft het direct nog een voordeel ten opzichte van douglas en dat is dat het nog duurzamer en kleurvaster is. Red class wood biedt dezelfde warme look als douglas en dat voor een langere periode. Tot wel vier keer langer.

De verschillende soorten planken

Red class wood tuinhout wordt vaak gebruikt voor tuinhuizen, overkappingen, of schuttingen. Naast zijn mooie kleur en duurzaamheid, is het ook een makkelijke houtsoort die het leuk maakt om mee te werken.

Een van de voordelen van Red class wood is dat het hout vooraleer het geschaafd wordt, eerst helemaal kunstmatig wordt gedroogd, en nadien pas wordt geschaafd naar de juiste maat en afmetingen. Op die manier wordt er een glad oppervlak gecreëerd dat mooi is om naar te kijken, en makkelijk om mee te werken.

Naast planken is red class wood tuinhout onder andere ook vindbaar in balken, waardoor u bijvoorbeeld de hele overkapping of carport kan plaatsen in red class wood tuinhout. Zo hoeft u niet te mixen met houtsoorten omdat er enkel maar één maat beschikbaar is, maar kan u het hele project afmaken in éénzelfde stijl.