Planken schutting

Schuttingplanken voor het maken van een houten schutting

 Schuttingplanken worden uiteraard gebruikt voor het zelf maken van een schutting. Dit doet u door schuttingpalen te kopen en deze te betimmeren met schuttingplanken. Zo zorgt u altijd voor een schutting op maat. Als u bijvoorbeeld nog een paar planken te kort komt, kunt u altijd schuttingplanken bij bestellen. Bij Tuindomein.be vindt u altijd de mooiste en hoogste kwaliteit schuttingplanken om uw eigen schutting meer mee te maken. 

Producten 1-24 van 37

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

De verschillende soorten schuttingplanken

Tuindomein is een echte specialist op het gebied van alle soorten tuinhout. Daarom kunt u bij ons ook kiezen uit verschillende soorten schuttingplanken. Als eerste hebben we de klassieke geïmpregneerde plank.  Deze is beschikbaar in verschillende lengtes en diktes. Deze planken zijn ook de goedkoopste. U zult zien dat u tegen scherpe kosten uw eigen schutting kunt maken. Doordat de planken geïmpregneerd zijn – dit wil zeggen dat ze behandeld zijn met een verduurzamingsmiddel – zijn de planken bestand tegen vocht, waardoor ze niet gaan rotten, maar ook zijn ze beschermd tegen schimmels en insecten.

Een andere optie zijn schuttingplanken van Douglas hout. Deze houtsoort wordt vaak gebruikt bij tuinhuizen en tuinmeubels, maar is ook zeer geschikt om schuttingen mee te maken. Douglas hout staat bekend om zijn goede duurzaamheid in relatie tot de prijs. Douglashout palen zijn alleen niet ideaal voor gebruik in de grond: daarvoor gebruikt u idealiter hardhout.

Als u een dunne schutting heeft, bijvoorbeeld om de achterkant van een houthokje of een uw carport toe te maken, kan u kiezen voor hardhouten strips. Dit zijn iets dunnere schuttingplanken, ze dienen eerder voor afwerking dan effectief dienst te doen als schutting. Sowieso zijn schuttingplanken veelzijdig. Men noemt ze weliswaar schuttingplanken, maar ze worden ook vaak gebruikt voor het bouwen van onder andere bloembakken, vogelhuisjes, tuindeuren en andere onderdelen in uw tuin.

Ook wanneer u graag schuttingplanken heeft die matchen met de planken van uw tuinhuis bent u bij Tuindomein.be aan het juiste adres. Net zoals vele andere materialen, zijn extra planken geen probleem om te vinden bij Tuindomein.be. Als u op zoek bent naar exact dezelfde planken als uw tuinhuis, typ dan de soort plank waaruit uw tuinhuis gemaakt is in in de zoekbalk en de zoekfunctie brengt u meteen naar de juiste planksoort.

Schaaldelen om prachtig mee af te werken

Bent u op zoek naar schuttingplanken met een extra natuurlijke en robuuste uitstraling? Opteer dan voor schaaldelen. Schaaldelen zijn schuttingplanken met de schors er nog aan. Ze staan garant voor een prachtige en in het oog springende afwerking.

Of u dus op zoek bent naar schaaldelen of schuttingplanken: er is dus voor ieder wat wils. U heeft steeds de keuze tussen de houtsoorten en kleuren van uw schuttingplanken, maar ook in de maat heeft u meer inspraak dan gedacht.

Hulp van Tuindomein

Heeft u wat hulp nodig bij het kiezen van uw schuttingplanken of schaaldelen? Vergeet niet dat bij twijfel of vragen, u steeds contact kan opnemen met de klantendienst van Tuindomein.be.

Wij beantwoorden met plezier al uw vragen en helpen u bij het vinden van de juiste spullen. Komt u tot de conclusie dat u toch liever niet aan de slag gaat met schuttingplanken of schaaldelen voor uw schutting? Dan kunt u ook bij ons terecht voor complete tuinschermen.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden