Tuinpalen

Bij het kiezen en plaatsen van tuinpalen, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Vooreerst is het al heel belangrijk om uw tuinpalen voldoende lang aan te kopen. Het is namelijk enorm belangrijk om de palen diep genoeg in de grond te plaatsen, zodat deze stevig genoeg staan en er zeker geen ongelukken kunnen gebeuren.

Producten 1-24 van 26

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Ook is het belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden, als u de palen volledig in de buitenlucht laat staan, kiest u beter voor een geïmpregneerde houtsoort, daar deze beter bestand is tegen regen en wind dan bijvoorbeeld onbehandeld hout. Bij gebruik in de grond, kiest u idealiter voor hardhouten tuinpalen. Ook bovengronds bieden deze de hoogste mate van duurzaamheid. Dit is de hardste houtsoort die u voor houten tuinpalen kunt krijgen. Maar met geïmpregneerde palen bent u (bovengrond) ook verzekerd van goede duurzaamheid. Wat voor tuinpalen u ook zoekt: u zult zeker slagen in het assortiment van Tuindomein.

De verschillende soorten tuinpalen

Wanneer u denkt aan tuinpalen, denkt u misschien direct aan hoge exemplaren. In ons assortiment vindt u ook piketpalen. Piketpalen zijn korte palen die onmisbaar zijn voor het maken van een zwevend frame, bijvoorbeeld voor een vlonder.

Houten tuinpalen worden vaak gebruikt voor het zelf in elkaar knutselen van een omheining. Ze vormen de basis voor veel verschillende soorten tuinafscheidingen. Tegen de tuinpalen kunt u bijvoorbeeld zelf schuttingplanken of tuinschermen monteren. Bovendien bieden wij u houten tuinpalen van verschillende houtsoorten. Wanneer u de palen wilt verbinden met elkaar, kan u ook steeds kijken op de website van Tuindomein.be om een paalverbinder aan te kopen. Op die manier kan u voor de hele constructie dezelfde palen aankopen en hoeft u zich geen zorgen te maken over de stabiliteit van de palen.

Sleufpalen zijn zeer handige tuinpalen. Dit zijn namelijk echte schuttingpalen waarin de juiste planken of schuttingdelen perfect passen. Met deze houten tuinpalen staat uw schutting in een mum van tijd recht. Het enige wat u hoeft te doen is ervoor zorgen dat u de juiste planken koopt, die overeenkomen met de sleufbreedte van de sleufpalen. Op die manier creëert u een perfect afgewerkte schutting en hoeft u zich niet bezig te houden met het inslaan van nagels en spijkers, en ook niet met de opkuis ervan.

De levensduur van tuinpalen

Niet alle tuinpalen worden in de grond gestoken. U kan er ook voor kiezen om tuinpalen te gebruiken in de hoogte, dit voor stabiliteit en afwerking. Of natuurlijk voor een ander soort bouwwerk. De levensduur van houten tuinpalen is grotendeels afhankelijk van de gekozen houtsoort. Zo gaat Red Class Wood en vooral hardhout een enorm lange tijd mee.

Bij houten palen die de grond in gaan, is het dus belangrijk om te kiezen voor een houtsoort die hiervoor geschikt is. Zoals Geïmpregneerd hout of hardhout. Maar al het hout kan steeds behandeld worden zodat u de levensduur van het hout nog met een paar jaar kan verlengen.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden