Geimpregneerd tuinhout

Geïmpregneerd tuinhout

Bij het bouwen van een tuinhuis, schutting of een tuinkastje, is het enorm belangrijk om even stil te staan bij welke houtsoort u hiervoor wenst te gebruiken. Hierbij bedoelt men niet enkel de kleur of de dikte van de planken, maar vooral of u kiest voor geïmpregneerd hout of hardhout. Tuindomein biedt u een ruime selectie aan geïmpregneerd tuinhout. Dit is hout voor buiten. Hier leest u over de voordelen van geïmpregneerd hout en kunt u direct bestellen.

Producten 1-24 van 43

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Wat is geïmpregneerd hout?

Geïmpregneerd hout is hout dat ook wel verduurzaamd hout wordt genoemd. Het hout wordt doordrongen met een andere stof, namelijk een verduurzamingsmiddel. Geïmpregneerd hout zegt niets over de houtsoort. Diverse soorten hout kunnen worden geïmpregneerd.

Door hout te impregneren wordt het hout onder meer waterafstotend, waterbestendig, schimmelafstotend, schimmelwerend en brandvertragend. Dit is natuurlijk allemaal erg belangrijk bij het kiezen van tuinhout. Het is namelijk niet de bedoeling dat u na een jaar of twee ineens waterschade merkt of beestjes in het hout ziet kruipen, daarvoor hangt er een te groot prijskaartje aan.

Geïmpregneerd hout heeft – rekening houdende dat het natuurlijk soms wel in contact komt met regen en vocht – een levensduur van wel 10 tot 15 jaar. Dit is echter wel onder voorbehoud van ideale omstandigheden. Hout dat wordt blootgesteld aan veel vocht of dat in de grond staat, kent waarschijnlijk een iets kortere levensduur. U kan de levensduur dan wel weer verlengen door het hout goed te behandelen met de juiste producten.

Het gebruik van geïmpregneerd tuinhout

Geïmpregneerd tuinhout kan gebruikt worden in werkelijk al uw tuinprojecten. Er zijn tal van houtsoorten die gebruikt kunnen worden in de buitenlucht, en voor verschillende doeleinden. Geïmpregneerd tuinhout is dus ideaal voor hout dat bestand dient te zijn tegen de elementen. Maar ook voor hout dat de grond in gaat. Heeft u bijvoorbeeld schuttingpalen nodig, dan is geïmpregneerd hout een must, aangezien de palen in de grond worden gestoken en daardoor altijd in contact staan met het vocht en de insecten die in de grond leven. Onbehandeld hout zal snel gaan rotten.

Maar ook boven de grond, behoudt geïmpregneerd tuinhout altijd zijn voordelen. Geïmpregneerd tuinhout is zeer duurzaam. U kunt het hout voor buiten nog verder verduurzamen door het te behandelen met bijvoorbeeld beits.

Alle soorten geïmpregneerd hout bij Tuindomein

Als echte houtspecialist kunt u natuurlijk bij ons terecht voor alle soorten geïmpregneerd hout. Wilt u snel vinden wat u zoekt? Maak dan gebruik van de filters in de webshop. Zo kunt u bijvoorbeeld selecteren op houtsoort en op afwerking.

De prijs van geïmpregneerd hout

Geïmpregneerd hout kan soms iets duurder zijn dan onbehandeld hout. Dit is vanzelfsprekend aangezien het een duurzame houtsoort betreft waar u een lange tijd plezier aan kan beleven. Kwaliteit staat bij Tuindomein.be altijd op de eerste plaats. Op onze website vindt u alle soorten hout voor buiten die u maar mogelijk acht. Indien u nog vragen of bedenkingen heeft, aarzel dan niet om de klantendienst van Tuindomein.be te raadplegen, wij helpen u met alle plezier! 

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden