Schaaldelen

Schaaldelen

Schaaldelen zijn ruwe, houten planken met de schors er nog aan. Dit is een hele korte definitie die eigenlijk alles omvattend is over deze houtsoort. Door dit natuurlijk voorkomen, hebben ze de bijnaam “schorsplanken” of “boomstamplanken” dan ook niet gestolen.

 

Schaaldelen zijn de meest natuurlijke plankensoorten die u kan vinden. Ze zorgen voor een ruwe afwerkingen en creëren een natuurlijke maar toch een nette uitstraling in uw tuin.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Dat de planken niet geschaafd zijn wanneer u ze aankoopt, betekent natuurlijk niet dat u deze niet een beetje kan bijschaven indien gewenst. Het zou natuurlijk wel jammer zijn als u deze planken na aankoop wel volledig glad schaaft, maar het kan ook dat u het ongeschaafde er uiteindelijk toch niet zo leuk uitzien vindt. Dat is dan ook wel het mooie aan deze planken, u kan eerst kijken of u ze wel goed vindt, en ze steeds bijwerken als u dit wenst.  U kan er ook altijd voor kiezen om de planken pas na een tijdje bij te schaven, als ze hun kleur bijvoorbeeld beginnen te verliezen of ze er niet meer zo netjes uitzien.

Voor veel mensen is dit helemaal geen issue: zij kiezen juist voor boomstamplanken vanwege de natuurlijke look. Schorsplanken hoeven dan ook niet “perfect” te zijn.

Schorsplanken van geïmpregneerd grenen of douglas

U heeft bij ons keuze uit schorsplanken van geïmpregneerd grenen of douglas hout. Twee houtsoorten met een goede prijs en perfect geschikt voor gebruik in de tuin. U kunt het hout indien gewenst behandelen om de levensduur te verlengen. Geïmpregneerde boomstamplanken behoeven in principe geen behandeling. Onbehandeld douglashout zal grijs verkleuren. Dat is iets om rekening mee te houden. Wenst u dit niet, dan kunt u het hout behandelen om de levensduur te verlengen en de boomstamplanken af te werken zoals u wilt.

Het gebruik van schaaldelen

Schaaldelen kunnen worden gebruikt voor veel projecten in uw tuin. Zo kan u zeker een schutting maken uit boomschorsplanken. Hierdoor creëert u niet alleen heel wat privacy, maar zorgt u ook voor een enorm mooie afsluiting van uw domein. Zoals voorheen al gezegd geweest is, hebben schaaldelen de meest natuurlijke uitstraling. Door een schutting te plaatsen in boomschorsplanken, haalt u eigenlijk het bos een beetje naar uw tuin. Erg rustgevend en leuk om naar te kijken dus.

Een andere optie is om boomschorsplanken te gebruiken voor uw tuinhuis. Op die manier krijgt u vast en zeker het uniekste tuinhuis met de meest natuurlijke uitstraling. Zo’n tuinhuis past perfect in een natuurtuin.

Schaaldelen kan u net zoals andere houtsoorten in verschillende maten vinden in de webshop van Tuindomein.be. De prijs is afhankelijk van welke afmetingen u kiest voor uw schaaldelen.

Tuindomein.be biedt u niet alleen het juiste materiaal voor de gepaste prijs, maar staat steeds klaar om u bij te staan met al uw vragen en ideeën. Wij bieden u vakmanschap en de mogelijkheid om met ons te bellen, mailen of een chatgesprek te starten om er samen voor te zorgen dat u de juiste houtsoort kiest voor het project dat u wilt starten.

Ook voor uw vragen qua afmetingen en levering staan wij voor u klaar. Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste keuze te maken, en meestal heeft u wel een datum in gedachte wanneer uw hout geleverd moet worden, dan nemen de medewerkers van Tuindomein.be deze stress graag bij u weg en zorgen wij voor de vlotte levering van uw hout.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden