Riet wilgenteen

Wilgentenen matten voor een fraaie natuurlijke uitstraling

Een schutting, tuinafscheiding of tuinscherm kunt u op veel verschillende manieren maken. U kunt bijvoorbeeld houten schuttingdelen kopen, of zelf houten planken aanschaffen om uw eigen schutting te maken. Een houten schutting is altijd een goede keuze voor wie houdt van een natuurlijke uitstraling. Geldt dat voor u? Dan is er misschien nog een optie die u interessant vindt: wilgentenen matten. Wilgentenen vormen een prachtige, natuurlijke bekleding van uw tuinafscheiding, maar kunnen voor nog meer doeleinden worden gebruikt. Daarbij zijn wilgentenen matten ook nog eens duurzaam en onderscheidend. Lees hier meer over de mogelijkheden.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn wilgentenen precies?

Wilgentenen zijn de waterloten (scheuten) van wilgen. Het is dus een ander soort hout dan dat u waarschijnlijk gewend bent. Het leuke daaraan is dat wilgentenen ook op een andere manier kunnen worden toegepast. Wilgentenen zijn zeer natuurlijke en ecologisch verantwoorde producten voor in uw tuin. Door deze tenen te vlechten ontstaan wilgentenen matten. Deze matten zijn niet alleen vanuit ecologisch en duurzaam oogpunt een uitstekende keuze; ze zijn ook nog eens erg mooi, onderscheidend en stevig.

 

Wilgentenen matten worden gemaakt voor stengels met elkaar te verbinden. Dit heeft een aantal voordelen. Niet alleen ontstaan er op die manier stevige matten; de wilgentenen matten zijn ook nog eens heel erg buigzaam en flexibel. Hierdoor kunnen matten van wilgentenen worden toegepast op manieren waarop andere soorten tuinhout niet kunnen worden gebruikt. Houten planken kunt u immers niet buigen. Wilgentenen matten kunnen dan ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld een ronde schutting.

 

Wilgentenen matten voor een wilgentenen schutting

Hoe stevig wilgentenen en wilgentenen matten ook zijn: ze bieden u niet de stevigheid van bijvoorbeeld een houten schutting of andere vaste tuinafscheiding. Maar dit is geen probleem: wilgentenen matten kunnen ook tegen andere schuttingen of muren worden geplaatst. Zo bent u verzekerd van maximale stevigheid én een prachtige, natuurlijke afwerking. Wilgentenen zijn ideaal voor liefhebbers van natuurtuinen. Uiteraard kan een wilgentenen scherm nog verder worden verfraaid door dit scherm te laten begroeien met uw favoriete planten of bloemen.

 

Wat ook een erg mooi voordeel is van wilgenteen: het is zeer onderhoudsarm. U heeft er eigenlijk geen omkijken naar.

 

Een overkapping maken van wilgenten matten

Wij schreven in de inleiding al dat wilgentenen diverse toepassingen hebben. U kunt wilgentenen matten niet alleen gebruiken voor het maken van een wilgentenen schutting; u kunt ze ook gebruiken voor bijvoorbeeld het bedekken van een overkapping. Met wilgentenen schermen maakt u een prachtig, natuurlijk ogend dak. Houd er wel rekening mee dat wilgentenen matten niet waterdicht zijn. Maar ook dat probleem is op te lossen door eerst een dak te plaatsen dat dit wel is. De wilgentenen kunnen hier vervolgens tegenaan geplaatst worden.

 

Bestel de door u gewenste maat in de webshop

In onze webshop kunt u wilgentenen matten in verschillende uitvoeringen en formaten bestellen. Selecteer de afmetingen die het beste bij u passen en wij bezorgen uw wilgentenen matten bij u thuis. Heeft u eerst nog een vraag of heeft u meer informatie nodig voordat u een keuze kunt maken? Dat is geen enkel probleem. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u met plezier verder.

 

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden