Wat zijn potdekselplanken?

U bent misschien de term potdekselplanken al eens tegengekomen en vroeg zich af wat dit nu precies betekent. Potdekselplanken worden gebruikt om te “potdekselen”. Potdekselen gebeurt met planken die over elkaar heen vallen en elkaar dus licht overlappen. Op deze manier zorgt u voor een waterdichte en mooi afgewerkte wand. Potdekselplanken kunnen van veel verschillende soorten hout worden gemaakt. Potdekselplanken worden ook wel rabatdelen genoemd. Hun naam verwijst naar de inkeping die de planken hebben, waardoor zij perfect in en over elkaar heen vallen.

17 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Potdekselen

Potdekselen is een techniek die vooral gebruikt wordt bij het plaatsen van schuttingen en afscheidingen. Zo wordt uw privacy zeker gegarandeerd. Nog meer dan bij het plaatsen van een gewone schutting. Bij de meeste schuttingdelen heeft u onder een bepaalde hoek namelijk toch nog een kleine doorkijk. Bij potdekselplanken is hier geen sprake van. Potdekselen kan iedereen. Het is de gemakkelijkste manier om een schutting te plaatsen en door deze techniek toe te passen bent u zeker dat u uw privacy kan garanderen.

Maar potdekselen kent ook nog een ander voordeel en dat is dat u hiermee een uitstekend waterdichte wanden van hout kunt maken. De planken overlappen elkaar namelijk, zonder opening tussen de groeven. Dit maakt van potdekselplanken de perfecte planken voor het bouwen van constructies zoals blokhutten.

De juiste potsekselplanken voor al uw behoeften

Potdekselplanken kunnen bij Tuindomein.be in alle soorten en maten geleverd worden. In ons ruime assortiment zijn er perfecte potdekselplanken voor iedereen te vinden. Of u nu de potdekselplanken inderdaad voor een schutting gaat gebruiken, of voor een ander project. Wij bieden u planken in verschillende formaten. Kleinere planken, maar ook potdekselplanken met een lengte van wel vijf meter.

Tuindomein heeft een reputatie opgebouwd als specialist op het gebied van tuinhout. Daarom bent u bij ons verzekerd van hoge kwaliteit. Kies voor Zweeds rabat van vuren (Zweeds of midden-Europees), lariks douglas of Red Class Wood. Vuren potdekselplanken zijn zeer voordelig, maar bij ons altijd van zeer goede kwaliteit. Wilt u een nog hardere en duurzamere plank die prachtig natuurlijk verkleurt? Kies dan voor lariks douglas. Red Class Wood potdekselplanken bieden u een prachtige warme uitstraling en zeer goede mate van duurzaamheid.

Wat heeft u nog meer nodig?

Omdat u potdekselplanken vaak gebruikt om iets te gaan bouwen, heeft u waarschijnlijk nog meer spullen nodig. Gaat u bijvoorbeeld een schutting maken van potdekselplanken, dan heeft u waarschijnlijk schuttingpalen nodig. Kijk daarom ook zeker in ons assortiment tuinhout. Hierin vindt u allerlei soorten hout, planken en palen voor uw project. Bij ons tuinhout toebehoren vindt u onder andere bevestigingsmaterialen.

Bestel uw potdekselplanken eenvoudig online

Heeft u de juiste potdekselplanken kunnen vinden in onze webshop, dan bestelt u deze vervolgens eenvoudig online. Heeft u eerst nog een vraag? Wij staan voor u klaar. Onze klantenservice geeft u alle informatie die u nodig hebt om de juiste bestelling te kunnen plaatsen.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden