Zweeds rabat

Zweeds rabat kopen?

Bent u op zoek naar de juiste (schutting)planken zweeds rabat? Dan bent u bij Tuindomein.be aan het juiste adres. In het assortiment van Tuindomein.be vindt u zweeds rabat in alle mogelijke houtsoorten, maten en kleuren.

Het zweeds rabat bij Tuindomein.be is van A-kwaliteit en beschikbaar in verschillende prijzen. Dankzij de mogelijkheid om het juiste hout in de door u voorziene prijsklasse te vinden op onze website, kunt u de perfecte planken voor uw tuin vinden.

17 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Veel van onze potdekselplanken (een andere benaming voor Zweeds rabat) zijn verkrijgbaar in meerdere diktes. Ook is er een ruime keuze voor wat betreft afwerking, behandeling en natuurlijk de houtsoort. Wanneer u precies weet wat u zoekt, vindt u in de opties voor zweeds rabat bijvoorbeeld fijn bezaagd, ongeschaafd en zichtzijde ongeschaafd. Ook wanneer u zoekt naar geïmpregneerd Zweeds rabat kan u dit vinden tussen alle andere opties.

Waarom noemt men Zweeds rabat hout ook wel potdekselplanken?

Zweeds rabat hout wordt ook wel eens “potdekselplank” genoemd vanwege de manier van monteren: potdekselen. Dit betekent dat de planken dankzij hun vorm perfect in elkaar vallen. De planken lopen namelijk taps toe en hebben een sponning. Bij de montage legt u consequent de ene plank een stukje over de andere plank heen. Hiervoor zijn uitsparingen in het hout aangebracht. Op deze manier ontstaan er echt geen kieren. Doordat Zweeds rabat planken elkaar overlappen zijn zij perfect voor een schutting, schuur of blokhut.

Zweeds rabat van diverse houtsoorten

Zoals bij alle andere houtsoorten zijn er bij Zweeds rabat ook verschillende soorten die Tuindomein.be u aanbiedt. Onderstaand een overzicht van de diverse soorten Zweeds rabat hout die wij verkopen.

Lariks/Douglas hout

Eén van de voornaamste voordelen van Lariks/Douglas hout is dat het hout niet geïmpregneerd hoeft te worden. Dankzij haar goede vochtbestendigheid zijn deze planken zeer goed geschikt voor buitengebruik—perfect dus als u Lariks/Douglas potdekselplanken wilt gebruiken voor uw nieuwe veranda, schutting, overkapping of schuur. De Lariks/Douglas planken die Tuindomein aanbiedt beschikken allen over de kenmerkende roodachtige gloed. Mede dankzij deze mooie kleur, creëert u direct een warmte in uw tuin die u eerder nog niet had. Let wel op: wilt u deze kleur behouden, dan dient u het hout wel te behandelen.

Noord-Zweeds vurenhout

Vurenhout uit het noorden van Zweden wordt gekenmerkt door de langzame groei. Doordat de temperaturen in Zweden een stuk lager liggen, duurt het langer voordat een boom groeit—waardoor de jaarringen een stuk kleiner zijn. Door dit kenmerk is dit houttype vele malen duurzamer dan het Midden-Europese vurenhout.

Onbehandeld of geïmpregneerd hout

U wilt uiteraard dat uw nieuwe veranda, schutting of ander bouwwerk van Zweeds rabat hout zo lang mogelijk mee gaat. Om de kwaliteit van het Zweeds rabat te waarborgen is het voor diverse houttypen raadzaam om het te behandelen. Het Zweeds rabat dat Tuindomein aanbiedt is immers niet allemaal geïmpregneerd.

Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het Zweeds rabat zo lang mogelijk mooi blijft, is het raadzaam om het te behandelen omdat zo de levensduur en de duurzaamheid te verlengen. Het is overigens niet nodig om hout te behandelen wanneer de levensduur van de houtsoort op zichzelf al zeer hoog is. Wanneer u er toch voor kiest om het hout te behandelen, kunt u uit verschillende manieren kiezen: dompel geïmpregneerd, druk geïmpregneerd en zwart gespoten. 

Zwart gespoten Zweeds rabat kopen

Deze manier om het Zweeds rabat te behandelen is nét wat anders. U kunt de duurzaamheid van uw potdekselplanken namelijk ook verhogen door het in een kleur te spuiten. Door het hout te behandelen met een kleur, wordt niet alleen de levensduur verlengd; u krijgt direct een plank met een uitstraling die past bij de rest van uw tuin. Zo kan u ervoor kiezen om uw potdekselplanken zwart te spuiten—een luxe en moderne uitstraling is het gevolg. U kunt zwart gespoten Zweeds rabat in onze webshop bestellen.

 

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden