Zweeds rabat kopen

Zweeds rabat, ook wel potdeksel planken genoemd. Met zweeds rabat maakt u een dichte constructie met een strak uiterlijk aan de binnenkant en een speels uiterlijk aan de buitenkant. Hierdoor is Zweeds rabat erg goed te gebruiken voor bijvoorbeeld een schutting of een wand in een overkapping. Het beschermt uitstekend tegen wind en regen. Qua materialen heeft u de keuze uit midden Europees vuren, noord Zweeds vuren of lariks douglas hout. Bij een dichte schutting adviseren wij wel de schutting extra stevig te bevestigen in verband met het vangen van veel wind. Zweeds rabat is bovendien verkrijgbaar in veel verschillende maten. Hieronder vind u verder ook geimpregneerd Zweeds rabat.

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Zweeds rabat

Bent u op zoek naar Zweeds rabat omdat u dit nodig heeft voor een schutting of overkapping? Dan bent u bij Tuindomein.nl aan het juiste adres! In het ruime assortiment van tuindomein vindt u Zweeds rabat in talloze maten en kleuren. Ons Zweeds rabat, ofwel potdekselplanken, beschikken over een A-kwaliteit én zijn beschikbaar in meerdere prijsklassen. Dankzij deze combinatie weet u zeker dat u dé perfecte potdekselplank vindt in het assortiment van Tuindomein. Wilt u weten wat wij precies aanbieden aan Zweeds rabat? Bekijk dan ons volledige assortiment en waan je in een wereld wat talloze mogelijkheden! 

In het ruime assortiment van Tuindomein vindt u verschillende varianten Zweeds rabat. Hoewel al onze potdekselplanken over een houtdikte beschikken van 18 mm, bestaat er veel variatie in de afwerking, behandeling en materiaal. Zo vindt u op onze website onder andere fijn bezaagd, ongeschaafd en zichtzijde ongeschaafd Zweeds rabat. Daarnaast kunt u kiezen voor potdekselplanken die dompel geïmpregneerd zijn, middels druk geïmpregneerd zijn, zwart gespoten planken en uiteraard ook onbehandeld Zweeds rabat. Als klap op de vuurpijl kunt u zelfs kiezen tussen diverse materialen, namelijk Lariks/Douglas hout, Midden-Europees vurenhout en ook Noord-Zweeds vurenhout. Kortom, méér dan genoeg keus! Weet u niet precies welk Zweeds rabat u het beste kunt gebruiken voor uw bouwproject? Neem dan contact met ons op! Het team van Tuindomein helpt u graag verder en geeft u passend advies rondom al uw tuinhout vragen. U kunt ons op werkdagen bellen tussen 10:00 en 14:00 via het telefoonnummer 0541 – 22 25 80. Ook kunt u ons altijd een mail sturen met daarin uw vraag. U mailt dan simpelweg naar info@tuindomein.nl. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk van een passend antwoord voorzien! 

 

Waarom heet Zweeds rabat ook wel potdekselplanken?

Zweeds rabat worden ook potdekselplanken genoemd omdat tijdens de montage van deze planken, men deze kan ‘potdekselen’. De planken lopen namelijk taps toe en hebben een sponning. Bij de montage leg je consequent de ene plank een stukje over de andere plank heen—via deze manier ontstaan er géén kieren. Doordat de planken elkaar overlappen zijn zij perfect voor een schutting, schuur of blokhut! 

 

Zweeds rabat van diverse materialen

Zoals reeds benoemd biedt Tuindomein.nl verschillende varianten Zweeds rabat, ofwel potdekselplanken, aan. De verschillende houttypen Zweeds rabat wat Tuindomein aanbiedt zijn Lariks/Douglas, Midden-Europees vurenhout en Noord-Zweeds vurenhout. Afhankelijk van waar u het hout voor gaat gebruiken, kunt u een keuze maken tussen één van deze houttypen. 

 

Lariks/Douglas hout

Eén van de voornaamste voordelen van Lariks/Douglas hout is dat het hout niet geïmpregneerd hoeft te worden. Dankzij haar goede vochtbestendigheid zijn deze planken zeer goed geschikt voor buitengebruik—perfect dus als u Lariks/Douglas potdekselplanken wilt gebruiken voor uw nieuwe veranda, schutting, overkapping of schuur. De Lariks/Douglas planken die Tuindomein aanbiedt beschikken allen over de kenmerkende roodachtige gloed. Mede dankzij deze prachtige kleur, creëert u direct een warmte in uw tuin die u eerder nog niet had. Perfect als u, net als wij, een échte tuinliefhebber bent en uw middagen graag in de tuin spendeert. Wilt u ook deze warme look in uw tuin creëren? Bekijk dan snel alle Lariks/Douglas potdekselplanken die Tuindomein te bieden heeft! 

 

Midden-Europees vurenhout

U kiest voor IJssel rabat, ofwel Zweeds rabat, gemaakt van Midden-Europees vurenhout wanneer u op zoek bent naar een moderne uitstraling in uw tuin. Dit type hout oogt éxtra modern dankzij haar vlamachtige tekeningen in het hout. Het Midden-Europese vurenhout wat Tuindomein aanbiedt is zwart gespoten. Hierdoor is het hout niet alleen zéér goed beschermd tegen weersomstandigheden, maar creëert u direct een moderne en luxe uitstraling in uw tuin. Bovendien zijn deze planken er goed geschikt voor uw nieuwe schutting aangezien vurenhout minder noesten en kwasten bevat dan elke andere houtsoort—ideaal! Klikt de omschrijving van dit veelbelovende hout u als muziek in de oren? Bekijk dan eens ons zwart geïmpregneerd Zweeds rabat van vurenhout en creëer de tuin van uw dromen. 

 

Noord-Zweeds vurenhout

Vurenhout uit het noorden van Zweden wordt gekenmerkt door de langzame groei. Doordat de temperaturen in Zweden een stuk lager liggen, duurt het langer voordat een boom groeit—waardoor de jaarringen een stuk kleiner zijn. Door dit kenmerk is dit houttype vele malen duurzamer dan het Midden-Europese vurenhout. Door deze hoge duurzaamheid liggen de kosten voor Noord-Zweeds vurenhout gemiddeld ook hoger dan Midden-Europees vurenhout. Wat beide typen vurenhout wel met elkaar gemeen hebben is dat zij beide haast géén noesten en kwasten. In het ruime assortiment van Tuindomein beschikken wij over verschillende typen Noord-Zweedse potdekselplanken, namelijk fijnbezaagd, ongeschaafd én zichtzijde ongeschaafd. Ofwel, méér dan voldoend keus voor u om de het perfecte Zweeds rabat uit te zoeken. 

 

Onbehandeld of geïmpregneerd hout

U wilt uiteraard dat uw nieuwe veranda, schutting of schuur zo lang mogelijk mee gaat. Om de kwaliteit van het Zweeds rabat te waarborgen is het voor diverse houttypen raadzaam om het te behandelen. Het Zweeds rabat wat Tuindomein aanbiedt is immers niet allemaal geïmpregneerd. U kunt namelijk ook kiezen voor onbehandeld, of ruw Zweeds rabat. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het Zweeds rabat zo lang mogelijk mooi blijft, is het raadzaam om het te behandelen omdat zo de levensduur en de duurzaamheid te verlengen. Het is overigens niet nodig om hout te behandelen wanneer de levensduur van de houtsoort op zichzelf al zeer hoog is. Wanneer u er toch voor kiest om het hout te behandelen, kunt u uit verschillende manieren kiezen: 

dompel geïmpregneerd, druk geïmpregneerd en zwart gespoten. 

 

Dompel geïmpregneerd

Indien u kiest om het Zweeds rabat te laten impregneren middels de dompel-impregneer-methode, worden de potdekselplanken letterlijk ondergedompeld in een bad met impregneermiddel. De planken blijven vervolgens enkele minuten in dit bad liggen zodat het middel goed kan worden opgenomen. 

 

Druk geïmpregneerd

Bij de (ketel)druk-impregneer-methode wordt het rabat in een grote ketel geplaatst die gevuld is met het impregneermiddel. Zodra het rabat in de ketel zit, wordt het vacuüm getrokken. Door de hoge druk die middels het vacuüm trekken ontstaat, wordt het impregneermiddel in de potdekselplanken geperst. Hierdoor dringt het middel tot diep in de plank waardoor het goed beschermd wordt. 

 

Zwart gespoten

Een laatste manier om het Zweeds rabat te behandelen is nét wat anders. U kunt de duurzaamheid van uw potdekselplanken namelijk ook verhogen door het in een kleur te spuiten. Door het scherm te behandelen met een kleur, wordt niet alleen de levensduur verlengt, u krijgt direct een plank met een uitstraling die past bij de rest van uw tuin. Zo kan u ervoor kiezen om uw potdekselplanken zwart te spuiten—een luxe en moderne uitstraling is het gevolg!

 

De service van Tuindomein

Bent u overtuigd van alle voordelen van Zweeds rabat? Kan u niet snel genoeg beginnen met de bouw van uw overkapping, veranda of schutting? Bestel dan direct uw Zweeds rabat bij dé tuinhout specialist van Nederland en België. Al sinds 2002 is Tuindomein actief in de wereld van tuinhout en Zweeds rabat. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u als geen ander van advies voorzien rondom tuinhout en al haar bewerkingen. 

 

Waarom moet u kiezen voor de tuinschermen van Tuindomein.nl?

Dé tuinhout specialist in Nederland en België

Hoogwaardige kwaliteit & duurzaam hout

Tuinschermen voor diverse toepassingen

Onverslaanbaar in service & prijs

100% privacy en veiligheid in uw tuin

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Zweeds rabat? Of bent u geïnteresseerd in één van de andere typen tuinhout dat Tuindomein aanbiedt? Voor al uw vragen over onze producten, levertijden en diensten kunt u bij team Tuindomein terecht! U kunt op ons werkdagen van maandag tot vrijdag bereiken van 10:00 tot 14:00 uur via het telefoonnummer (+31) 541 – 222580. Wilt u liever een e-mail sturen? Ook dat is mogelijk! Heeft u een algemene vraag of opmerking? Dan kunt u mailen naar info@tuindomein.nl. Voor een service gerelateerde vraag kunt u mailen naar klantenservice@tuindomein.nl. Tot slot kunt u ons via verkoop@tuindomein.nl bereiken wanneer u een vraag heeft over verkopen. Wij streven ernaar om u zo snel mogelijk te voorzien van een passend antwoord!

 

Qshops keurmerk

Tuindomein beschikt over het keurmerk Qshops. Samen met méér dan 3.000 andere winkels maakt Tuindomein gebruik van het Qshops keurmerk en klantenbeoordelingen. Dankzij dit keurmerk weet u zeker dat u bij eventuele klachten over uw aankoop, een eerlijke en correcte afhandeling kunt verwachten. Om toch 100% zeker te zijn dat u het Zweeds rabat niet voor niets aanschaft, kunt u bij uw gemeente checken of u voor uw tuinproject een bouwvergunning nodig heeft. U kunt hiervoor terecht bij de gemeente zelf of via de website www.helpdeskbouwregels.nl.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.