Veer en groef planken

Veer en groef planken online bestellen

Planken met veer en groef van bijvoorbeeld Lariks/ douglas hout en Noord Zweeds vuren hout kunt u voor allerlei doeleinden gebruiken. Door de veer en groef kunt u de planken helemaal in elkaar schuiven. Zo maakt u makkelijk een waterdichte overkapping of een volledig dichte schutting. Tuindomein heeft een groot assortiment planken met veer en groef. Zo kunt u kiezen voor onbehandeld, met of zonder velling zijde en gedroogd of ongedroogd.

23 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Soorten mes en groef planken

Wij bij Tuindomein hebben deze tong en groef planken in verschillende houtsoorten en afmetingen.
Zo hebben wij deze beschikbaar in de houtsoorten:

  • Lariks / Douglas
  • Geïmpregneerd Grenen
  • Red Class Wood
  • Grijs geïmpregneerd
  • Zwart geïmpregneerd
  • Zwart gespoten
  • Geïmpregneerd vuren
  • Caldura Wood (door en door behandeld)

Toepassingen tong en groef plank

De toepassing is vaak afhankelijk van de dikte van de plank, zo worden de dunnere planken namelijk vaker gebruikt voor dakbeschot als een dikke veer en groef plank.
De dikkere veer en groef planken worden vaak gebruikt bij het maken van een schutting met sleufpalen of voor het maken van wanden in een tuinhuis of overkapping.  Voor een schutting gebruikt met ook vaak dubbel rabat planken, deze biedt Tuindomein ook in meerdere soorten en afmetingen aan.

Verwerken dakbeschot planken

De veer en groef planken zijn makkelijk te bewerken en op maat te maken met een handzaag of bijvoorbeeld een decoupeerzaag. Kiest u voor een zwart geïmpregneerde of gespoten plank dan is het belangrijk dat u het gezaagde deel behandeld na het zagen, dit kunt u doen met zwart impregneermiddel of zwarte beits. Als u heeft gekozen voor een zwart gespoten plank dan is ons advies om deze naar montage zo snel mogelijk nogmaals te beitsen voor de optimale bescherming, dit helpt ook tegen kromtrekken van de planken.

Gebruiken als wandplank of schutting

Voor deze toepassing hebben we betere alternatieven, denk hierbij aan blokhutprofielen of dubbel rabat. Voor het gebruik als wandplank zijn de veer en groef planken wel geschikt, wij adviseren deze te bevestigen door middel van RVS ijzerwaren.

Kiest u bijvoorbeeld voor blokhutdelen dan kunt u deze combineren met een betonnen sleufpaal, deze geeft een extra stevigheid aan uw schutting en is duurzaam.

Meer informatie?

Mocht u er nog niet helemaal uitkomen en weet u niet welke tong en groef planken u moet kiezen, neem dan gerust contact met ons op via email [email protected] of telefoon +31541 222 580.
Onze specialisten zitten klaar om u van dienst te zijn.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden