Rabatdelen

Rabatdelen

Rabatdelen staan ook wel bekend als potdekselplanken. Ze zijn bijna hetzelfde, maar niet helemaal. Rabatdelen zijn planken die gemaakt zijn om mee te “potdekselen”: een fraaie manier van afwerken. Rabatdelen staan bekend om het feit dat de bovenkant van de plank op een sierlijke manier is weg geschaafd waardoor deze meteen overgaan in de veer. Rabatdelen zijn te gebruiken in uw tuin als gevelbekleding  en geven uw tuin een mooie en afgewerkte look. Rabatdelen brengen meteen rust aangezien ze een warme en rustgevende uitstraling hebben.

Producten 1-24 van 37

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

De soorten rabatdelen

Er zijn natuurlijk ook heel wat verschillende soorten rabatdelen. Als eerste hebben we geïmpregneerde rabatdelen. Deze planken zijn vanwege hun duurzame behandeling bestand tegen water, vocht, schimmels, insecten én -niet onbelangrijk - geïmpregneerd hout heeft een brandvertragend effect.

Rabatdelen kunnen gemaakt zijn van diverse soorten hout. Een populaire keuze zijn grenen rabatdelen. Wanneer u gaat bouwen met rabatdelen, is sfeer vaak belangrijk. Veel mensen zijn liefhebber van grenen rabatdelen vanwege hun lichtgele kleur en fijne nerf. Dit geeft een mooie, natuurlijke look aan uw schutting en zorgt voor een mooi afgewerkt effect. Maar ook rabatdelen van vurenhout vallen vaak in de smaak, vanwege hun warme kleur en bewerkelijkheid.

Het is natuurlijk ook belangrijk om na te denken over de levensduur van uw hout. Kies bijvoorbeeld voor douglas rabatdelen. Deze bieden een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding met het oog op duurzaamheid. Deze rabatdelen zullen onbehandeld verkleuren naar licht grijs. U kunt ze echter behandelen met beits voor de gewenste afwerking.

Bent u op zoek naar rabatdelen met maximale duurzaamheid? Kies dan voor caldura wood (thermisch behandeld voor maximale weerbaarheid) of Red Class Wood.

Hoe werkt u met rabatdelen?

Rabatdelen kenmerken zich door de “veer en groef” vorm waardoor deze mooi in elkaar en deels over elkaar heen vallen. Dit maakt de delen zeer geschikt voor een fraaie afwerking van bijvoorbeeld een tuinhuis. Rabatdelen kunnen horizontaal en verticaal worden gemonteerd. U kunt er wanden mee bekleden, bijvoorbeeld van een blokhut, maar de rabatdelen kunnen ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld het zelf maken van een tuinscherm of schutting.

Altijd de rabatdelen die u zoekt

Als echte tuinhout specialist biedt Tuindomein u een uitgebreid assortiment rabatdelen.  Omdat uw schutting en de daarbij horende rabatdelen natuurlijk volledig naar uw zin dienen te zijn, zijn deze vanzelfsprekend beschikbaar in verschillende kleuren. Dat is mede te danken aan de verschillende houtsoorten. Gaat u voor een natuurlijke kleur van uw favoriete houtsoort, of reeds afgewerkt in een mooie kleur? Zoals zwart, grijs of groen? Wat voor houtsoort, kleur en formaat plank u ook zoekt: wij hebben altijd de perfecte rabatdelen.

Komt u er desondanks niet helemaal uit? Dat is geen enkel probleem. Neem contact op met onze klantenservice om uw vragen over onze rabatdelen te stellen. Wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte planken.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden