Terras vlonderplanken

Terrasplanken en vlonderplanken

Wie een tuin heeft, heeft meestal ook een terras. Soms is dit al aanwezig bij de aankoop van uw huis, in andere gevallen dient u zelf nog een terras aan te leggen. Een terras kiezen is niet perse een moeilijke opdracht, maar u moet natuurlijk wel nadenken over een paar belangrijke aspecten vooraleer u uw terras kan beginnen leggen. Gaat u een terras of vlonder maken of vernieuwen, dan begint dit natuurlijk met de keuze voor de juiste terrasplanken of vlonderplanken. Die heeft Tuindomein voor u.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Terrasplanken of vlonderplanken voor de finishing touch

Wilt u een steiger of vlonder bouwen? Dan heeft u uiteraard de juiste vlonderplanken nodig. We noemen ze ook terrasplanken. Bij Tuindomein vindt u alle soorten vlonder planken. Hierbij heeft u keuze tussen verschillende houtsoorten. Heeft u een voorkeur voor hardhout, vuren, grenen of toch liever composiet? Het kan allemaal. Tuindomein maakt tuindromen waar.

Welke planken kiest u het best voor uw steiger of vlonder?

Heel wat mensen gebruiken vlonder planken om hun terras af te werken. Maar vlonderplanken worden voor allerlei toepassingen gebruikt. Denk maar aan tuinafscheidingen, schuttingen, gevelbekleding of andere constructies in de bouw. Maar welke vlonderplanken zijn nu het meest geschikt bij de aanleg van uw terras? Voordat u aan de bouw ervan begint, is het belangrijk om uit te maken welke vlonder u het mooist vindt: met een fijne of een grove ribbel. Onze planken zijn uiterst veilig. Hoe lang ze precies meegaan, is afhankelijk van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Zo kunt u kiezen voor composiet, hout, hardhout of grenen.

Hardhouten vlonderplanken

Wilt u het liefst werken met hardhouten vlonderplanken? Een verstandige keuze! Deze planken zijn ultraduurzaam en hebben een fantastische uitstraling. Toch is de duurzaamheid afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de kwaliteit en de blootstelling aan diverse weersomstandigheden een cruciale rol. Hoe u uw vlonder onderhoudt, is eveneens van belang. Als u uw vlonder planken nauwkeurig onderhoudt, kunt u er nog makkelijk 25 jaar van genieten. Regelmatig de planken oliën of beitsen verlengt de levensduur ook opmerkelijk.

Vuren of grenen vlonderplanken

Planken die gemaakt zijn van vuren of grenenhout zijn opvallend goedkoper dan andere alternatieven. Maar ze gaan dan ook minder lang mee. Toch kunt u rekenen op een levensduur van 10 à 15 jaar. Een regelmatig onderhoud van de vlonderplanken kan de levensduur wel verlengen.

Vlonderplanken van composiet

Planken van composiet bevatten een mix van houtvezel en kunststof. Hierdoor heeft uw vlonder geen onderhoud nodig en kan hij tot 20 à 25 jaar meegaan. Omdat het geen hout is, hoeft u de composiet ook niet te beitsen. Let er wel op dat u de vlonder planken regelmatig poetst. Zo blijven ze langer in een perfecte staat en haalt u het maximum uit uw aankoop.

Vlonder planken installeren

De installatie van vlonder planken is heel eenvoudig. Voordat u het weet, is de montage gebeurd. Denk eerst en vooral na welk materaal u onder de planken legt. Wordt het een worteldoek, steengruis of beton? Erna komt het erop neer om de planken op de juiste manier te leggen. Kijk goed welke kant naar boven moet liggen en of de plank op de groeven of platte kant moet liggen. Wees zo nauwkeurig mogelijk. Zo creëert u het beste resultaat. Voorkom dat er onkruid tussen uw planken groeit, door het juiste materiaal eronder te leggen. Kies voor een worteldoek van uitstekende kwaliteit. Zo hoeft u nooit meer onkruid te wieden. Daarnaast is het ook belangrijk dat de ondergrond genoeg stabiliteit heeft. Meestal heeft een steiger- of volderplank één kant met groeven en één gladde kant. Vaak wordt de gladde kant naar boven gelegd. De ruwere kant ligt dikwijls onderaan. Het is echter veiliger om te opteren voor een plank met groeven. Zorg ervoor dat de groeven in dezelfde richting liggen. Zo kan het water goed weglopen.

Een optimaal onderhoud voor uw vlonder planken is een absolute must

Zodra u steigerplanken of vlonders koopt, wilt u er ongetwijfeld zo lang mogelijk van genieten. Dan is een goed onderhoud een absolute must. Vlonderplanken van composiet vragen weinig tot geen onderhoud. Één keer per jaar schoonmaken volstaat. U kunt de vlonderplank schoonmaken met een harde borstel, met wat water en zeep. Houten vlonderplanken vragen iets meer onderhoud. Hierbij is het belangrijk dat u ze regelmatig beitst om de levensduur te verlengen. Als u uw vlonderplanken regelmatig beitst, beschermt u ze beter tegen allerlei vuiligheid en weersomstandigheden. Hoe vaak u precies moet beitsen, is afhankelijk van het materiaal van de plank en de beitssoort. Zo moet u hardhouten vlonderplanken minder vaak beitsen dan planken van vuren of grenen bijvoorbeeld. Ook het type beits speelt een cruciale rol. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing zorgvuldig, voordat u een bepaald beitsproduct koopt.

Vlonderplanken bestellen bij Tuindomein

Bij Tuindomein vindt u verschillende soorten vlonderplanken online. Zo heeft u bij ons steigerplanken van verschillende afmetingen, diktes en kleuren. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn van dezelfde topkwaliteit. We garanderen niet alleen een hoogstaande kwaliteit van onze producten, maar u krijgt alles ook nog eens aan een heel sympathieke prijs. Daarnaast hebben we regelmatig interessante acties waarvan u kunt profiteren. Kortom, Tuindomein is altijd een goed idee. Ook voor de portemonnee. Heeft u de vlonder of steiger gevonden die u zoekt? Dan kunt u deze heel gemakkelijk en snel online bestellen. Zodra u uw keuze heeft gemaakt en de bestelling online is afgerond, leveren we uw favoriete vlonder aan huis. De montage laten we aan u over. Maar ook die is eenvoudig. Niettemin geven we u graag enkele tips mee via onze website. Zo verloopt de installatie nog vlotter. Vindt u toch niet meteen wat u zoekt of heeft u nog enkele vragen? Aarzel dan niet om onze vakmensen te contacteren. Wij helpen u graag verder met professioneel advies en extra info.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden