Houten vlonder

Een vlonder is – origineel – een losliggende buitenvloer. Dit wil zeggen dat deze niet in de grond verwerkt zit. Een vlonder kan worden aangelegd op diverse plekken in uw tuin. Denk een terras, wandelpad of oversteekmogelijkheid. Of misschien een mooie houten visvlonder. Door te kiezen voor onze prachtige houten tuintegels zorgt u voor een geweldige vlonder. Een houten vlonder geeft een mooie extra aan uw tuin. U kunt bijvoorbeeld met tuintegels van hout een sfeervol pad aanleggen, of een plek waar u kunt ontspannen.

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een houten vlonder aanleggen met onze houten tuintegels

Bij het aanleggen van een houten vlonder dient u allereerst na te denken over welke soort tegels u wenst te leggen. Wij weten zeker dat er in ons gevarieerde assortiment de perfecte tuintegels van hout te vinden zijn. Wij bieden u houten tuintegels in tal van soorten en maten.

Als eerste is er de standaard houten tuintegel. Deze zorgen voor een aangename, huiselijke en rustgevende sfeer in uw tuin. De tegels zijn 50 cm op 50 cm en qua prijs goed betaalbaar. Doordat ze gemaakt zijn van geïmpregneerd hout, zijn deze tegels goed bestand tegen schimmels en rot, wat natuurlijk wenselijk is bij de aanleg van een terras.

Wilt u een unieke houten vlonder bouwen? Overweeg dan ronde tuintegels van hout. Zo’n organische vorm kan in de juiste tuin prachtig tot recht komen. U creëert hiermee een bijzondere vlonder of terras, maar ook een onderscheidend pad. Dit geeft wat meer leven aan de tuin en ook deze tegels zijn geïmpregneerd en bestemd tegen rot, schimmels en insecten.

Een tuintegel van composiet

Wilt u wel de look van een houten vlonder, maar dan zonder de eventuele nadelen? Wat dacht u dan van een tuintegel van composiet? Tuintegels van composiet zijn speciale kunststof tuintegels en vormen een fraai en duurzaam alternatief voor een houten vlonder. Ze zijn slijtvast, duurzaam en onderhoudsvrij. Een groot voordeel van vlondertegels van composiet, is dat deze zijn uitgerust met een kliksysteem. Hiermee legt u niet alleen de tegels zeer stevig vast: als u van nature graag dingen verandert in uw huis of tuin, of u moet een beetje herschikken door de komst van bijvoorbeeld een zwembad of een tuinhuis, zijn composiet vlonders met een kliksysteem erg handig.

Overigens kunt u in ons assortiment ook kiezen voor een hardhouten terrastegel met kliksysteem. Evenals een bijzondere en sfeervolle houten bankirai tuintegel.

Hoe zorgt u voor een goede houten vlonder?

Een goede houten vlonder aanleggen, begint met het goed prepareren van de grond. Een goede egale ondergrond zorgt voor de perfecte basis voor uw houten vlonder. Hierop liggen de houten tuintegels (of composiet tegels) stevig. Hiervoor kunt u terrasdragers bestellen. U vindt deze bij alle toebehoren. Leg onder tuintegels van hout ook anti worteldoek. Zo voorkomt u ongewenste wortels of onkruid dat tussen de groeven van de tegels doorkomt en uiteindelijk ook de vlonder raakt. Ook beschermt u zo uw vlonder tegen ongewenste insecten en garandeert u uw tegels een langere levensduur.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden