Hout beton schutting

Alle benodigdheden voor een hout beton schutting

Een hout beton schutting is een zeer populair type schutting. En terecht. Want een hout beton schutting is niet alleen uitermate stevig; u kunt hierbij ook altijd de ideale schutting neerzetten die aan al uw wensen voldoet. U kunt namelijk zelf kiezen welk tuinscherm of welke schuttingdelen, betonnen schuttingpalen en betonplaten u gebruikt. Zo zorgt u voor een unieke schutting. Tuindomein staat bekend om een zeer uitgebreid en gevarieerd assortiment. Dus wat voor hout beton schutting u ook wilt: u zult bij ons absoluut slagen. Er zijn honderden combinaties mogelijk. Heeft u advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar.

Combineer hout met beton in uw schutting

Steeds meer mensen kiezen voor een combinatie van hout en beton voor hun schutting of omheining om de tuin. Zo’n hout-beton schutting biedt ook heel wat opmerkelijke voordelen. Zo is het altijd plezant als u de hoortsoort zelf kunt kiezen. Op die manier vindt u gegarandeerd een afwerking die perfect matcht met de rest van uw woning. Ook qua beton zijn er verschillende opties mogelijk. De verbinding tussen hout en beton haalt als het ware het beste uit twee werelden. Door hout met beton te combineren, koppelt u duurzaamheid aan design. Dit is wellicht het geheim van de populariteit van zo’n schutting.

Een omheining van hout en beton is een duurzame oplossing

Een omheining van beton en hout gaat ook heel lang mee. Hierbij speelt de kracht van beton de hoofdrol. Aan beton heeft u praktisch geen onderhoud. Bovendien is beton ook beter bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden. Wilt u nog meer duurzaamheid van uw beton garanderen? Kies er dan voor om het beton een extra coating te geven. Moet enkel het hout van uw hout-beton afscheiding vervangen worden? Dan mag u de betonnen palen altijd opnieuw plaatsen.

Verschillende houtsoorten voor uw hout-beton schutting

Bij een hout-beton schutting kunt u kiezen welke twee materialen u precies wilt combineren. Voor betonpalen kunt u bijvoorbeeld opteren voor een zwarte coating of een witte variant. Op die manier vindt u ongetwijfeld een fraaie afsluiting die perfect past bij de rest van uw woning en tuin. Een afsluiting waarbij hout gecombineerd wordt met beton is bijzonder populair. U ziet zulke omheiningen steeds meer in het straatbeeld. Deze afsluiting dankt zijn populariteit ongetwijfeld aan de mix van een rustgevende en natuurlijke uitstraling met een stoere afwerking. Bij zo’n tuinafscheiding zijn er eveneens verschillende opties in houtsoorten. Welke houtsoort uw voorkeur krijgt, is afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Is kwaliteit belangrijker dan budget? Of vice versa? Trekt u resoluut de kaart van duurzaamheid? Of zet u in op het esthetische aspect? Als u langere tijd wilt kunnen genieten van uw schutting, raden we aan om een houtsoort te kiezen met een langere levensduur. Onze professionals kunnen u hierbij zeker adviseren.

Welke houtsoort kiest u nu het best voor een hout-beton tuinomheining?

Elke houtsoort heeft zijn voor- en nadelen. De ene houtsoort is duurder dan de andere. Sommige houtsoorten gaan langer mee dan andere. Ook de look van het hout speelt een rol bij uw uiteindelijke keuze. Les goûts et les couleurs ne se discutent pas. Als u absoluut een warme uitstraling wenst, dan is grenenhout een slimme keuze. Het is een robuuste houtsoort met een mooie, warme kleur. De nerf is grof en geeft een rustiek resultaat. Na de behandeling, gaat vurenhout een 10-tal jaren mee. Bij grenenhout kunt u rekenen op 10 à 15 jaar. Douglas hout wordt steeds harder naarmate het uitdroogt. Als het onbehandeld blijft, geniet u er zeker nog 15 jaar van. Hiermee is Douglas één van de duurzamere oplossingen. Douglas heeft een warme, rode kleur. Na verloop van tijd ontstaat er een charmante, grijze tint. Een hardhout schutting gaat minimaal 20 jaar mee. Deze laatste is meteen de meest duurzame optie.

Komt er een houten schutting of hout-beton schutting rond uw tuin?

Wilt u de meest ecologische, duurzame optie? Dan adviseren wij u om een hout-beton schutting aan te schaffen. Op langere termijn is dat de meest voordelige én kwalitatiefste oplossing. De esthetische look-and-feel en natuurlijke uitstraling krijgt u er gratis bij. Moet het hout toch eens vervangen worden? Dan kunt u de betonnen palen gewoon behouden. Dat scheelt ook weer in uw portemonnee. In vergelijking met een volledig houten hek is dit wel een extra voordelige optie.

Stel uw houten schutting met betonpalen zelf samen

Onder het motto ‘wat u zelf doet, doet u meestal beter’ kunt u gerust uw houten schutting met betonpalen zelf installeren. Koop het volledige pakket en maak er een meesterwerkje van. U zult er ongetwijfeld nog veel jaren van genieten. Wie bij Tuindomein bestelt, is zeker van jarenlange kwaliteit. Enkel de beste panelen, betonplaten en palen worden bij onze klanten geïnstalleerd. Welke omheining u ook kiest: wij zorgen ervoor dat u alles krijgt voor een sympathieke prijs. Twijfelt u nog over de materialen? Bekijk dan gerust even alle mogelijkheden op de website. Bij elk product staat er een duidelijke beschrijving en technische specificaties. Kiest u voor eenvoud en eenheid in het ontwerp? Of maakt het contrast alles net iets attractiever? Aan u de keuze. Alles is mogelijk. Zowel de houten schuttingonderdelen als de betonnen schuttingpalen en -platen zijn in tal van kleuren en stijlen beschikbaar.

Waarom kiezen voor een houten hek met beton rond uw tuin?

Bij oudere tuinen en omheiningen ziet u vooral houten hekken. Nieuwbouwwoningen of moderne constructies worden veelal afgewerkt met een hout-beton schutting. Hoe komt het dat we ze steeds meer zien verschijnen? Uiteraard speelt de hippe look hierbij een belangrijke rol. Maar dit type afscheiding biedt ook heel wat interessante voordelen. Een tuinomheining die hout met beton combineert, heeft een fundament van betonplaten. Die betonplaten worden diep in de grond geslagen. Hierdoor bevindt zich een deel van de plaat ook boven de grond. Dat heeft twee opmerkelijke voordelen. Enerzijds krijgt u een stevig fundament. Anderzijds houdt deze constructie het water tegen. Is uw buurman het gazon aan het besproeien na een hete, zomerse dag? Dan hoeft uw hond niet plotseling in een drassige tuin te lopen. Bovendien wordt de tuinomheining nog sterker doordat er ook betonpalen tussen de houten schuttingdelen staan. Een betonpaal staat altijd stevig in de grond en is prima bestand tegen hevige windvlagen of stormen. Hierdoor hoeft u er niet voor te vrezen dat uw schutting een flinke deuk krijgt, zodra de storm Corrie is gepasseerd.

Kies de juiste betonpaal en betonplaat voor uw omheining

Bij Tuindomein is er voor elk wat wils. Dankzij het uitgebreide assortiment vindt u ongetwijfeld de perfecte betonpaal en -plaat voor uw omheining. Heel wat mensen kiezen voor onafgewerkte materialen, in een natuurlijke betonkleur. Maar past zwart beter bij uw zwarte, aluminium ramen? Dan kan dat zeker ook. Zelfs een afwerking met steen of een motiefplaat in houtlook is mogelijk.

Oneindige keuze in charmante schuttingdelen

Zonder de juiste schuttingdelen is er natuurlijk nog geen tuinafscheiding in hout en beton. Bekijk gerust de verschillende mogelijkheden qua stijlen, houtsoorten, afmetingen en kleuren. Heeft u nog vragen? Dan helpen onze professionals u graag verder. Uiteraard heeft u voor de installatie van uw tuinhek ook het juiste montagemateriaal nodig. Ook hiermee kunnen wij u verder helpen. U vindt alles terug in onze gebruiksvriendelijke webshop. Bestellen kan heel eenvoudig en snel online. Als we het hebben over materiaal voor de installatie van uw schutting, denken wij bijvoorbeeld aan: Een professionele grondboor Een schop Uitzetkoord Piketpaaltjes om de koord rond te doen Betonpalen Onderplaten of motiefplaten Een betonpaal bevestigingsset voor 10 x 10 cm palen (bij tuinschermen) Een betonpaal bevestigingsset voor 8,5 x 8,5 cm palen (bij tuinschermen) Snelbeton om de palen stevig in de grond te zetten Kunt u wel nog wat nuttige tips gebruiken? Aarzel niet om advies in te winnen van onze experts.

Een hout-beton schutting kopen bij Tuindomein is altijd een goed idee

Wilt u een beton-hout schutting bij ons bestellen? Mooi! U vindt alle onderdelen online en kunt alles eenvoudig en veilig bestellen via onze webshop. Tuindomein is uw betrouwbare partner als het gaat om hout en tuinaccessoires. Online shoppen is niet alleen leuk, maar biedt ook heel wat voordelen. Zo zijn onze prijzen opmerkelijk lager dan die van de concurrent. Bovendien bent u altijd zeker van kwalitatief hoogstaande producten en een superservice. Wij leveren zowel in België als in Nederland. Wacht niet langer en maak uw tuindromen waar. Wie kiest voor Tuindomein rekent op: Gegarandeerd de laagste prijs Een ervaring als tevreden klant De mogelijkheid om gespreid te betalen Heeft u nog een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij helpen u met de glimlach verder!