Tuinafscheiding / schutting met betonpalen plaatsen

Tuinafscheiding / schutting met betonpalen plaatsen

  1. Controleer of alle plekken waar een paal komt te staan vrij zijn van puin of andere obstakels. Als u uw schutting tegen de woning aan wilt plaatsen controleer dan goed of uw fundering niet uitsteekt, mocht dit wel een probleem zijn dan zou u ook kunnen kiezen voor een houten balk aan de muur die niet zo diep in de grond hoeft.

  2. Zet met een lang koord de lijn van uw tuinafscheiding uit, hiermee zorgt u ervoor dat de schutting mooi recht komt te staan. Onder deze lijn graaft u een geul van ca. 15 a 20 cm diep, hierna plaats u hier een laagje los zand in van ca. 5 a 10 cm. Dit is de plek waar uiteindelijk uw onderplaat in komt.

  3. Bepaal uw startpunt, kijk bijvoorbeeld naar waar u wilt dat een ingekort tuinscherm, heeft u bijvoorbeeld een hoek dan is het gebruikelijk om van daaruit te gaan werken naar de andere punten toe.
    Hieronder een overzicht van de verschillende houtsoorten die beschikbaar zijn tuinschermen, klik op de afbeelding om het gehele assortiment tuinschermen te bekijken.



  4. Graaf of boor een gat voor de paal op de door u gekozen startplek, dit kunt u doen met een schop, grondboor of gemotoriseerde grondboor. Dit bepaald u zelf.

  5. Zorg dat de eerste paal goed recht en waterpas staat, de paal staat op de goede hoogte als de onderplaat op de ondergrond van de gemaakte geul leunt.
    Plaats nu een 2e paal, de plek voor deze paal bepaald u door de lengte van de onderplaat te gebruiken. Let op dat u alle palen op dezelfde manier langs het gespannen koordje zet.

  6. Na het maken van het 2e gat plaatst u ook de 2e paal en de onderplaat, daarna monteert u de schermsteunen en plaatst u het tuinscherm.
    Bij standaard palen zijn de gaten voor de schermsteunen voorgeboord, bij een hoek of T-model dient u deze zelf te maken. Bij het gebruik van sleufpalen heeft u natuurlijk geen gaten en dus geen steunen nodig.

  7. Plaats nu alle resterende palen, onderplaten en schermen op dezelfde manier.

  8. Mocht u tegen een muur moeten bevestigen dan kunt u dit doen met een houten balk en een muurprofiel voor de onderplaat. De balk bevestigt u met slagpluggen aan de muur.

  9. Tuindomein adviseert om bij elke paal 1 zak snel-beton te gebruiken, dit voorkomt doorzakken en geeft extra stevigheid bij harde wind.

  10. Nu kunt u indien aangeschaft de afdeklatten plaatsen bovenop de schermen, deze geven extra bescherming en verlengen de levensduur van uw tuinscherm.

  11. Om de kalkuitbloei zo veel mogelijk tegen te gaan kunt u het beton eventueel behandelen met Carefree Protect hout en beton coating.

  12. U bent nu klaar en kunt genieten van uw hout betonschutting.

Dit alles is als voorbeeld, Tuindomein kan nooit aansprakelijk worden gesteld bij eventuele fouten.