Impregneren van een blokhut of overkapping

Impregneren van een blokhut of overkapping

Het impregneren van blokhutten of overkapping!
Alle blokhutten zijn geïmpregneerd leverbaar, en worden veelal geimpregneerd middels de dompelmethode. Bij het merk Duxwood is het ook mogelijk om uw overkapping te laten impregneren.
Na aflevering van de geïmpregneerde blokhut is deze direct geschikt voor het opbouwen bij u in de tuin.

Het is wel belangrijk dat u weet dat dompelimpregneren een voorbehandeling is, en u binnen afzienbare tijd alsnog de blokhut dient te behandelen met een beits. Ons advies is om dit zeker binnen 2 maand te doen.
Doet u dit niet dan bestaat de kans dat u problemen ervaart zoals schimmels, weerplekken of extreem werken van het hout.  Dit kunt u voorkomen door de blokhut tijdig na te behandelen met een kwalitatief goede beits.
Dit kan in iedere kleur die u wenst. Geeft u de blokhut niet tijdig een nabehandeling, heeft het impregneren lang niet zo'n effect.

Leverbaar verschillende kleuren
Afhankelijk van de leverancier kan uw blokhut in verschillende kleuren worden geimpregneerd. Hieronder lichten we toe welke opties er zijn per merk.

Tuindeco: Groen - Bruin - Zilvergrijs - Red Class - Honing

Interflex: Groen

Duxwood: Groen - Bruin
Blokhutten of overkappingen van Duxwood zijn geimpregneerd onder druk, deze zijn onderhoudsvrij en hebben een garantie van wel 10 jaar!

Impregneerproces dompelimpregneren
De blokhut wordt d.m.v. dompel-/diffusietechniek geïmpregneerd. Hiervoor worden professionele impregneervloeistoff en gebruikt met een langdurige werking tegen houtaantastende schimmels. Alle onderdelen van de blokhut worden geïmpregneerd, ook deuren, ramen, luiken etc. Het komt vaak voor dat er op bepaalde onderdelen vlekachtige delen zitten wat zal lijken op slechte behandeling, dit zijn alleen delen die net wat beter het impregneermiddel op hebben genomen, hier is helaas niets aan te doen en de vlekken zullen wegtrekken na verloop van tijd. Het impregneermiddel kan de ijzerwaren in uw blokhut aantasten. Los bijbestelde onderdelen zoals een houten vloer, kunnen ook geïmpregneerd worden. Na het impregneren wordt de blokhut op natuurlijke wijze nagedroogd en terugverpakt, hierdoor is de levertijd soms wat langer.
Het is belangrijk om te weten dat dompelimpregneren een voorbehandeling is en geen vochtregulerende werking heeft en geen wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken garandeert. Om dit te bereiken zult u de blokhut kort na plaatsing moeten schilderen of beitsen.

Impregneerproces onder druk impregneren (Duxwood)
Hier impregneren we middels de vacuüm/drukmethode en geheel onder KOMO-keur.
Drukgeïmpregneerd hout heeft geen verdere afwerking nodig zoals dompel geïmpregneerd hout dat wel nodig heeft. Indien wenselijk kan u uiteraard wel nabehandelen met een beits!