Garage Carport

Houten carport / houten garage

Met een houten carport of houten garage zorgt u tegen aantrekkelijke kosten voor een perfecte parkeerplek voor uw auto(s) op eigen terrein. Plus nog een hoop extra bergruimte. Maar waar zou u nu voor gaan: een houten garage of een houten carport? Beide zijn mogelijk bij Tuindomein.

 

Een carport is een extra overdekte plaats waar u uw auto kan plaatsen. Deze kan aangebouwd zijn aan uw huis of garage, of op een volledig andere plaats staan, maar wel op uw eigendom. Een houten carport wordt vaak gebruikt wanneer u meer dan één wagen heeft, bijvoorbeeld bij een gezin zijn er vaak twee auto’s, of uw persoonlijke wagen en uw bedrijfswagen.

Producten 1-24 van 27

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Er zijn heel wat huizen die beschikken over een oprit of over een garage, maar vaak is er op een oprit maar plaats voor één wagen, net zoals de garage. De garage wordt ook vaak gebruikt als opbergruimte voor fietsen en de wasmachine, en dan is een carport wel handig wanneer u graag uw auto met een gerust hart op een overdekte plaats kan laten staan.


U vraagt zich misschien af waarom u een carport zou plaatsen wanneer u een garage of oprit heeft? Het antwoord is heel simpel: de carport hoeft niet perse te dienen voor uw auto, u kan de carport ook gebruiken om bijvoorbeeld de fietsen te plaatsen en de vuilbakken, op die manier blijft alles droog staan en alles kan makkelijk verzet worden als er toch een wagen moet komen te staan.


Heeft u nog helemaal geen garage en voldoende ruimte op uw terrein beschikbaar, dan kunt u natuurlijk ook gaan voor een houten garage. Het extra voordeel van een houten garage ten opzichte van een carport is dat u de garage af kunt sluiten. U kunt hierin al uw spullen en uw auto of auto’s binnen zetten.


De soorten carporten

De meest populaire carport is de houten carport. Bij Tuindomein.be kan u deze vinden in verschillende maten.  Zo kan u kiezen voor een (houten) carport die staanplaats biedt aan één auto, of ook aan een tweede wagen. Wanneer u de oppervlakte heeft, is het natuurlijk wel beter om ineens te kiezen voor de carport met twee staanplaatsen, als dan een van de kinderen zijn of haar rijbewijs haalt, hoeft u zich al geen zorgen te maken over waar die extra auto moet komen.


De grootte is niet het enige waartussen u kan kiezen. Vroeger was een carport echt enkel een overdekte staanplaats voor de wagen, maar in de tegenwoordige tijd kan u nog voor heel wat meer kiezen.


Zo kan u kiezen voor een garage carport. Een garage carport houdt eigenlijk het midden tussen een garage en carport. Het is een carport met aanbouw en mét een opbergruimte. Wanneer u een carport met een aanbouw aankoopt, slaat u twee vliegen in één klap. U heeft een extra overdekte parkeerplaats, en meteen ook een kleine extra berging om bijvoorbeeld de vuilniszakken te zetten of de winter – of zomerbanden van de wagen kan leggen. Dan hoeft u daarvoor geen plaats meer te voorzien in het tuinhuis of de garage en is dat probleem ook weer van de baan.


De plaatsing van een houten carport of houten garage

Bij het plaatsen van een houten carport of houten garage komt natuurlijk wel wat kijken, u dient te beschikken over voldoende oppervlakte, en de carport moet ook praktisch geplaatst kunnen worden.

U kan ervoor kiezen om de carport of garage op zichzelf te laten staan, daarmee heeft u een extra parkeerplaats die zelfstandig is. Dit is iets minder handig als het regent en u een verre afstand moet afleggen voor u bij de wagen bent.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de carport bijvoorbeeld te plaatsen door deze voor uw garagepoort te plaatsen, op die manier blijft u hoe dan ook droog en staat uw wagen altijd snel klaar voor gebruik.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden