Douglas hout

Douglas hout is één van de bekendste en populairste houtsoorten. Zeker wanneer het gaat om gebruik in de tuin. Van vlonders tot schuttingdelen en veranda’s: douglas hout is zeer geliefd. Douglas hout is een heel populaire houtsoort omdat het een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding kent. Bovendien zijn mensen vaak liefhebber van de warme uitstraling van douglas hout. Vaak is het wel belangrijk om douglas hout te behandelen. Wij vertellen u alles over deze fraaie houtsoort. En wilt u douglas hout kopen? Dan vindt u altijd het perfecte hout in onze webshop.

Producten 1-24 van 104

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Douglas hout is geschikt voor buiten

Douglas hout wordt vaak gebruikt voor het bouwen van tuinhuizen of tuinmeubels omdat deze houtsoort uitstekend geschikt is voor buiten. Douglas hout hoeft niet behandeld te worden. Maar door douglas hout te behandelen verlengt u de levensduur en kunt u zorgen voor behoud van de kleur. De warme rood-roze kleur van douglas hout spreekt veel mensen aan. Na verloop van tijd zal deze kleur echter wel vervagen en lichtgrijs worden. Maar ook dat is iets dat juist veel mensen aanspreekt. U kunt dus zelf beïnvloeden hoe uw douglas hout eruit komt te zien. U kunt douglas hout voor buiten behandelen met beits. Houd er echter wel rekening mee dat douglas hout in de eerste jaren lekt, waardoor je altijd vlekken zult blijven zien.

Mede dankzij de behandelmogelijkheden kan Douglas hout buiten gebruikt worden voor al wat u wilt. U kan Douglas hout gebruiken om uw tuinhuis te bouwen, een vlonder aan te leggen, een schutting te plaatsen of zelfs om tuinmeubels in elkaar te steken. Douglas hout is erg gemakkelijk in de omgang. Het is een sterke houtsoort maar dat neemt niet weg dat boren of zagen veel makkelijker gaat dan bij bijvoorbeeld eikenhout.

Allerlei soorten douglas hout kopen

Bij Tuindomein kunt u allerlei soorten douglas hout kopen. Wat heeft u nodig? Bent u bijvoorbeeld op zoek naar tuinplanken voor het maken van uw zelf ontworpen projecten, of heeft u bijvoorbeeld behoefte aan douglas zweeds rabat? Misschien heeft u wel interesse in een prachtige douglas hout blokhut of overkapping? Naar wat voor hout u ook op zoek bent: in vrijwel elke categorie komt u douglas hout tegen. Dat zegt natuurlijk alles over de kwaliteit en brede toepasbaarheid van deze houtsoort.

Douglas hout buiten onder de grond gebruiken?


Wilt u douglas hout buiten onder de grond gebruiken, dan is het goed om te weten dat het in dit opzicht niet de meest ideale houtsoort is. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld geïmpregneerd hout. Gelukkig zijn er ook manieren om douglas hout geschikt te maken voor gebruik in de grond. Bijvoorbeeld door het te voorzien van een laag teer.

Douglas hout bij u thuis bezorgd

Het is niet altijd gemakkelijk om nu net het juiste hout te kiezen voor het te bekomen bouwwerk. Het is altijd fijn om een helpende hand aangereikt te krijgen, en deze krijgt u met veel plezier van de medewerkers van Tuindomein.be.

Bij Tuindomein.be vindt u zoals al uw andere vragen, antwoord bij onze behulpzame klantendienst. De klantendienst van Tuindomein.be staat klaar voor al uw vragen en bekommernissen. Onze medewerkers zijn steeds bereikbaar per mail, telefoon of Chat.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden