Douglas Hout

Douglas hout kopen bij Tuindomein.be

Douglas hout is één van de bekendste en populairste houtsoorten. Zeker wanneer het gaat om gebruik in de tuin. Van vlonders tot schuttingdelen en veranda’s: douglas hout is zeer geliefd. Douglas hout is een heel populaire houtsoort omdat het een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding kent. Bovendien zijn mensen vaak liefhebber van de warme uitstraling van douglas hout. Vaak is het wel belangrijk om douglas hout te behandelen. Wij vertellen u alles over deze fraaie houtsoort. En wilt u douglas hout kopen? Dan vindt u altijd het perfecte hout in onze webshop.

Producten 1-24 van 106

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Douglas hout

Omdat we één van de grootste aanbieders zijn van tuinhout in België krijgen wij uiteraard heel wat vragen van onze klanten. Één van die vragen heeft te maken met de levensduur en kwaliteit van het Douglas hout. Gaat het hout lang mee? Hierop kunnen wij volmondig ‘ja’ antwoorden. Omdat de kwaliteit van deze houtsoort zo hoog is, is ze bijzonder populair. Daarom zorgen wij ervoor dat we altijd een ruim aanbod aan Douglas hout hebben. Zo kunt u bij ons terecht voor houten planken en houten palen van Douglas. Douglas hout is alom bekend in België (en Nederland). Steeds meer mensen kiezen bewust voor Douglas. Hier heeft de vriendelijke prijs ongetwijfeld iets mee te maken. Bovendien is het hout ultrastevig en lijkt het op hardhout. Daarnaast is Douglas hout ook gewoon heel erg mooi. Dankzij de verschillende toepassingen van het hout zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Bent u overtuigd van de charme van Douglas hout? Dan bent u bij Tuindomein van harte welkom. We vertellen u alles over deze duurzame houtsoort. Vraag zeker naar onze tips om het hout op een doeltreffende manier te behandelen.

Voor wie houdt van Douglas hout

Wie houdt er niet van deze houtsoort? Douglas hout is afkomstig van de fameuze Douglasspar. Dat is een boom die tot de dennenfamilie (Pinaceae) behoort. Aanvankelijk kwam deze boom enkel voor in de westelijke staten van Amerika. Zo kon men in Oregon en Washington heel wat Douglassparren vinden. De laatste jaren zien we deze spar meer en meer verschijnen. Zo ziet u hem bijvoorbeeld ook in de Scandinavische landen. Zelfs in België. De boom wordt immers steeds meer aangeplant, omdat er zoveel vraag naar is. You simply gotta love Douglas.

Vanwaar komt de populariteit van het Douglas hout?

Douglas hout is enorm duurzaam. Zelfs als het onbehandeld blijft. Bovendien is het ook uiterst sterk. Die twee eigenschappen maken van deze houtsoort een milieuvriendelijke vervanger van geïmpregneerd vuren. In tegenstelling tot Douglas hout, moet Vuren hout bewerkt worden om dezelfde duurzaamheid te kunnen garanderen. Voor die houtbewerking moet men helaas gebruikmaken van schadelijke stoffen. Dat is voor de bewerking van de Douglasspar niet nodig. Wel kunt u ervoor kiezen om het Douglas hout te beschermen en zo de duurzaamheid te verlengen. Geen wonder dat de Douglasspar steeds meer aan populariteit wint. Naast het duurzame karakter kiezen mensen vooral voor Douglas omwille van de prachtige, natuurlijke uitstraling. Het jonge hout van deze boom flatteert door zijn lichte, geelrode tot geelbruine kleur. In de loop van de jaren verkleurt het hout tot een oranjeachtige tint om dan uiteindelijk een formidabele grijze kleur te krijgen. Heel wat mensen houden van deze grijze kleur met typische, karaktervolle uitstraling.

Hoe lang gaat de Douglas houtsoort mee?

Wie voor Douglas kiest, is zeker van een lange levensduur. Deze houtsoort kan namelijk makkelijk 10 à 15 jaar meegaan. Een voorwaarde is wel dat het hout geen contact maakt met de grond. Elke houtsoort wordt ingedeeld in een bepaalde duurzaamheidsklasse met een schaal van 1 tot 5. Hierbij staat 5 voor hout dat snel kan rotten als het buiten wordt geplaatst en 1 voor hout dat uitermate geschikt is voor buiten. De Douglas houtsoort heeft een duurzaamheidsklasse 3. Houten palen en houten planken van Douglas worden gemaakt van kernhout. Dit hout bevat veel hars dat langzaam verhardt. Hierdoor heeft deze houtsoort minder kans om te rotten.

Hoe verlengt u de levensduur van Douglas hout?

Douglas hout heeft sowieso al een lange levensduur. Dat is natuurlijk een groot voordeel. Maar er zijn nog andere zaken die een rol spelen bij de duurzaamheid van hout. Zo is het aangewezen om hout te beschermen zodra het op minder dan 10 cm van de grond wordt geplaatst. Hoe dichter bij de grond het hout zich bevindt, hoe meer bescherming er nodig is. Zonder deze bescherming kan het hout vochtig worden en nestelen insecten zich erin. Ook schimmels en rotting kunnen na verloop van tijd optreden. Hardhout is hier beter tegen bestand en gaat daarom ook langer mee. Het nadeel is dan weer dat hardhout een meerprijs vraagt. Bovendien heeft het niet dezelfde charme en schoonheid van Douglas hout. U kunt het Douglas hout beschermen met een concrete behandeling. Deze houtbehandeling zorgt ervoor dat u de levensduur van het hout aanzienlijk verlengt.

Uiteraard kunt u hiervoor bij Tuindomein terecht. Zo verkopen we een beitsmiddel dat niet alleen de levensduur van uw geliefde hout verlengt, maar dat ook nog een bijkomend esthetisch voordeel heeft. Want zodra de houten planken bewerkt zijn, verandert de kleur van het hout. Als er uv-straling in contact komt met het hout, krijgt het een grijze tint. Dat gebeurt zelfs redelijk snel. Sommige mensen verkiezen de grijze nuance. Anderen willen dan weer liever de originele kleur behouden of het hout zelf een likje verf geven en de houtnerf behouden. Al deze opties zijn perfect mogelijk dankzij een beitsbehandeling.

Hoeveel weegt Douglas hout?

Douglas is een bepaalde soort naaldhout. Naaldhout staat bekend als een zachte soort hout. Toch heeft Douglas hout een gemiddelde hardheid en is vrij sterk voor een naaldhoutsoort. Deze kwalitatieve eigenschap merkt u automatisch ook in het gewicht van het hout. Zo weegt Douglas hout 530 kg/m³. Als we dat vergelijken met vuren hout bijvoorbeeld spreken we over 460 kg/m³. Bij grenen hout komen we algauw uit op 540 kg/m³. Daarnaast is Douglas hout één van de hardste soorten naaldhout die er zijn in Europa.

Waarvoor kunt u Douglas hout gebruiken?

Hout van de Douglasspar is multifunctioneel dankzij zijn gunstige eigenschappen. Vandaar ook dat Douglas hout zowel voor binnen als voor buiten wordt aangeschaft. Heel wat mensen gebruiken Douglas planken bijvoorbeeld als balken voor een dakconstructie. Daarnaast wordt Douglas ook vaak gekozen als wandbekleding in de living. Welke optie u ook kiest, Douglas zorgt altijd voor een warme, charmante en gezellige uitstraling. Dankzij de duurzame eigenschap van Douglas kan het hout ook prima buiten gebruikt worden. Houten palen en planken van Douglas zijn ideaal als afsluiting voor uw tuin bijvoorbeeld. Ook als overkappingsmateriaal voor een terras of buitenkeuken worden ze vaak gekozen. Wilt u een houten terras bouwen? Dan raden we aan om het hout zeker te behandelen. In vergelijking met eikenhout is Douglas een goedkopere, maar even kwalitatieve en duurzame oplossing.

De eigenschappen van Douglas hout

Als het op levensduur aankomt, gaat Douglas hout zeker 10 à 15 jaar mee. De Douglasspar heeft één van de hardste naaldhoutsoorten die er zijn. Daarom wordt deze spar ontzettend veel gekweekt in Europa. Hierdoor ligt de prijs een stuk lager dan deze van andere houtsoorten met vergelijkbare kwaliteiten. De nerf is fijn tot matig grof en erg populair door de hoge herkenbaarheid. Onbehandeld Douglas hout heeft een roodbruine kleur, maar vergrijst redelijk snel.

Douglas hout biedt heel wat voordelen

Vandaag is Douglas tuinhout enorm populair. Het biedt dan ook verschillende voordelen:

  • Een vriendelijke prijs Solide, recht en stabiel
  • Eenvoudig te bewerken
  • Een natuurlijke mooie, warme kleur
  • Na verloop van tijd een charmante grijze tint
  • De typische nerven en knobbels zijn heel herkenbaar en charmant
  • Als kernhout is het prima bestand tegen schimmels

Douglas hout kopen bij Tuindomein.be

Wilt u graag Douglas hout kopen? Dan bent u van harte welkom bij Tuindomein. Maak uw keuze in het uitgebreide assortiment en bestel de Douglas planken en palen die u het mooist vindt. U kunt het Douglas hout ook gemakkelijk en snel online bestellen. Neem gerust een kijkje op onze gebruiksvriendelijke website en geniet van het grasduinen op de verschillende pagina’s. Het online shopplezier wordt alleen maar groter als u onze vriendelijke prijzen, prima kwaliteit en service ziet. We leveren zowel in België als in Nederland. Aarzel niet langer en bestel uw tuinhout en toebehoren bij Tuindomein.be. Profiteer bovendien van volgende voordelen: Hier krijgt u ongetwijfeld de laagste prijs. Al sinds 2002 vinden tevreden klanten hun weg naar Tuindomein. Wilt u liever gespreid betalen om de kosten te dekken? Geen enkel probleem! Heeft u nog vragen over onze producten? Contacteer ons. We helpen u met de glimlach verder.

WhatsApp Chat WhatsApp Chat
Copyright © Tuindomein. Alle rechten voorbehouden